Lomax A/S

Salgselev til Danmarks største totalleverandør til dansk erhvervsliv

Salgselev

Brænder du for salg og kundeservice? Og ønsker du at kickstarte din karriere i en virksomhed med et uformelt arbejdsmiljø, stort socialt fællesskab samt gode lærings- og udviklingsmuligheder?  Så har vi den rette elevstilling til dig!

 

Om stillingen

Som salgselev hos Lomax får du mulighed for at kickstarte din karriere inden for salg og service i en virksomhed med et højt ambitionsniveau, teamånd og stærkt fællesskab.

Du kommer til at arbejde med salg og kundeservice til både virksomheder og private, besvarelser af kundehenvendelser på diverse platforme, samt vejledning og rådgivning omkring vores mere end 35.000 produkter.

I forbindelse med dine daglige opgaver vil du stifte bekendtskab med ERP-programmet: Microsoft Dynamics NAV, som er et økonomistyringsprogram, hvor bl.a. alle vores bestillinger og salg registreres.

Det er vigtigt for os, at du får et godt læringsmiljø, hvor du kan udvikle dig både fagligt og personligt. Vi vil derfor sammen tage ansvar for din læring. Når du starter, vil du få en plan for dit uddannelsesforløb, hvor du får mulighed for at udvikle dig selvstændigt i jobbet.

Hvis du er dygtig til dit arbejde, ser vi dig gerne fortsætte din karriere hos Lomax. Vi tilbyder dig derfor også muligheden for videreudvikling i form af bl.a. kurser inden for kommunikation, salg og service.

Dine daglige opgaver vil bl.a. bestå af:

  • Besvarelse af indgående opkald, herunder blandt andet: ordremodtagelse, status på ordre, samt rådgivning.
  • Skriftlig besvarelse af kundehenvendelser via mail og chat. Herunder blandt andet: indtastning af ordre, efterlysning af leverancer, samt forespørgsel på varer.
  • Opsøgende opkald til kunder i forbindelse med kampagner.

Hvem er du?

Du brænder for salg og ønsker at starte på en erhvervsuddannelse med fokus på salg/service.

Du har en uddannelsesmæssig baggrund fra HHX, EUX, EUD eller en alm. studentereksamen med et efterfølgende relevant EUS 5-forløb.

Dertil har du et naturligt servicegen og en sand sælger gemt i maven, samt et ønske om en længerevarende karriere inden for salg og kundeservice.

Desuden forventer vi, at du:

  • Har talegaverne i orden og er god til at tale med mange forskellige typer af mennesker
  • Er smilende og imødekommende selv på de mest grå dage
  • Har en forkærlighed for- og motiveres af salg
  • Arbejder godt sammen med andre og tøver aldrig med at give en hånd
  • Er god til at skabe og bevare overblikket, når det går stærkt.

Dine personlige egenskaber er også vigtige, og vi forventer derfor, at:

  • Du er pålidelig, velovervejet og tålmodig. Du er troværdig og har altid øje for detaljen. Du bruger tid på at gøre et ordentligt stykke arbejde og tager dig tid til både opgaver og kunder.
  • Du er serviceminded, udadvendt og god til at lytte. Du er god til at skabe kontakt til andre og sikrer, at alle kunder får det, som de forventer på basis af en god behovsafdækning.
  • Du er overbevisende, positiv og behagelig. Du kan udstråle smil og troværdighed i selv de mest krævende situationer. Du har gåpåmod og entusiasme, samtidig med at du udviser naturlig respekt for andre.

Vi tilbyder

Du får ansvar og masser af muligheder for at udnytte dine kompetencer fuldt ud i et spændende job blandt 15 engagerede kolleger i Odense. Det betyder meget for os, at du udvikler dig i jobbet. Og hvis du har brug for at videreudvikle dine kompetencer gennem efteruddannelse og kurser, støtter vi meget gerne op om dette.

Vi lægger stor vægt på et uformelt, sjovt og lærerigt arbejdsmiljø med mulighed for at få indflydelse. Men vi forventer, at du løbende holder dig orienteret om den udvikling, der sker inden for dit område.

Udover basislønnen tilbyder vi pensionsordning, sundhedsforsikring, frokostordning, 5 feriefridage pr. år og mulighed for at få massage i arbejdstiden. Derudover har vi jævnligt sociale arrangementer for dem, der har tid og lyst – alt fra bingo og quizzer til fredagsbar og fællesspisning.

Praktiske detaljer

Du bliver tilknyttet vores kontor i Odense, hvor vi vi tilbyder fleksible arbejdstider. Stillingen ønskes besat senest 1. august 2024.

Kunne du tænke dig at blive en del af Lomax-holdet, så send din ansøgning og dit CV i PDF-format via linket øverst på siden. Upload også gerne eksamensbeviser, udtalelser og referencer. Vi afholder samtaler løbende og ansætter, når vi har fundet den rette kandidat, så send gerne din ansøgning allerede i dag.

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte vores udannelsesansvarlige, Nat Valente på tlf. 4120 9852.

 

Vi glæder os til at høre fra dig!

Del på:

Region:

  • Region Syddanmark

Jobtype:

Fast

Arbejdstid:

Fuldtid

Arbejdsdage:

Dag

Tiltrædelse:

01-08-2024

Arbejdssted:

Agerhatten 5B, 5220 Odense

Yderligere oplysninger fås hos:

Claus Madsen

Mobil: +45 29365980

Hjemmeside:

https://www.lomax.dk

Kontoradresse:

Agerhatten 5B 5220 Odense SØ

Se placering: